Apr 17, 2024
3 mins read
3 mins read

Veşti bune pentru copiii bolnavi de cancer: Spitalul construit prin donaţii de “Dăruieşte Viaţă” a început să funcţioneze

Spitalul pentru copii bolnavi de cancer construit de Asociaţia “Dăruieşte Viaţă” din donaţii private primite de la 350.000 de oameni şi peste 8.000 de companii, finalizat la sfârşitul anului trecut, a început să funcţioneze, au anunţat, marţi, Oana Gheorghiu şi Carmen Uscatu, fondatoarele asociaţiei.

“Spitalul construit la ‘Marie Curie’ cu sprijinul a peste 350.000 de donatori şi 8.000 de firme a început să funcţioneze şi a preluat copiii internaţi până acum în secţiile de oncologie, neurochirurgie, chirurgie şi ATI din clădirea veche a spitalului. Transferul a fost făcut de-a lungul mai multor zile, începând de miercuri, 10 aprilie şi până în această dimineaţă, pentru a le oferi copiilor toate condiţiile de siguranţă şi confort. Mergem mai departe, cu ajutorul vostru, pentru a construi un adevărat #campusmedical. Rămâi alături de noi şi redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit pentru a da o şansă în plus copiilor cu boli grave”, a precizat Asociaţia “Dăruieşte Viaţă” pe pagina sa de Facebook.

Anunţul asociaţiei vine în contextul în care proiectul acesteia s-a confruntat cu o opoziţie dură inclusiv din partea ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila, care, recent, a declarat într-un interviu TV că spitalul construit de “Dăruieşte Viaţă” nu poate funcţiona şi nu poate fi autorizat.

Oana Gheorghiu, una dintre cele două fondatoare ale “Dăruieşte Viaţă”, i-a reproşat, duminică seara, ministrului Rafila că a făcut afirmaţii maliţioase şi manipulatorii, “menite să inducă în mentalul colectiv îndoiala şi neîncrederea” atât în asociaţie, cât şi în spital, adăugând că ne aduce aminte de practicile din comunism.

“Ministrul Rafila nu s-a abţinut de la a face afirmaţii maliţioase şi manipulatorii, menite să inducă în mentalul colectiv îndoiala şi neîncrederea în DV, în noi personal şi în acest proiect. A menţionat de mai multe ori că spitalul are statut incert, că noi nu am predat toate documentele, că nu am semnat procesul verbal de predare primire a clădirii, că domnia să nu cunoaşte valoarea investiţiilor, că nu poate autoriza funcţionarea fără intabulare şi multe alte lucruri total neadevărate.

Genul acesta de discurs ne aduce aminte de practicile din comunism, în care insinuezi o vină, nu o numeşti, nu o dovedeşti, dar laşi impresia că e doar o chestiune de timp până ce vei avea hârtia incriminatoare. Şi e cu atât mai manipulator discursul, ştiind că noi am predat spitalului Marie Curie toate documentele necesare, aşa cum ne-au fost solicitate, în decursul acestor luni, în forme şi configuraţii multiple, cu eforturi uriaşe din partea unei echipe mici, pe care o are DV şi cu sprijinul biroului nostru contabil”, a precizat Gheorghiu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Anterior, într-o altă postare pe pagina sa de Facebook, Oana Gheorghiu a transmis că “spitalul acesta nu a fost construit să îi dea satisfacţie lui Rafila sau altui ministru, nici să-i alimenteze setea de afirmare, ci a fost construit pentru a salva copii, copii despre care nu l-am auzit pe dl Rafila vorbind sau exprimându-şi vreo îngrijorare, privind condiţiile în care sunt trataţi în România”.

Vă mulțumim că ați citit acest articol!

Articolul original aparține Epoch Times România.